tirsdag 13. juli 2010

Blogg innlegg 29. Juni 2010
Velkommen til Torleifs blogg om oppholdet på University of Tasmania(UTAS). Denne bloggen skal i grove trekk beskrive hvordan jeg opplever livet fra dag til dag på UTAS i Tasmania, Australia.
Bloggen vil gi venner og bekjente en anelse om hvordan jeg har det her nede, den vil være interessant for andre studenter fra HIVE som er interessert i å utveksle hit, eller for personer som er glade i å reise. Jeg skal forsøke å oppdatere bloggen relativt ofte☺
Jeg tror jeg vil la dette første innlegget være litt generell info, samt noen erfaringene jeg gjorde under nedreisen og ved innrykket til universitetet.

Vær ute i god tid:
Som utvekslingsstudent er det lurt å være tidlig ute med søknadsprosessen. Jeg var, i kjent stil, tregt ute. Bestilling av bosted og evt. TOEFL-testen bør være fullført innen 3 uker før man reiser nedover. Ettersom jeg var treg med dette, har det ført til noen ekstra stressfaktorer i forbindelse med innflytting og registrering. Bl.a måtte jeg bo tre dager på hostel før jeg fikk flytte inn på campus

Kredittkort:
Bestill kredittkort før reisen. Betaling av skolepenger, TOEFL-test, husleie, internett på flyplasser og internett på bostedet gjøres enklest ved hjelp av kredittkort.

Snus:
Da jeg spurte ved Gardermoen hva som er kvoten for snus ved tollen i Australia fikk jeg beskjed om at det er 1,5 kilo. ”Det som høres for godt ut til å være sant er som oftest det”. Kvoten er 250 gram snus og 250 sigaretter. Heldigvis førte en missforståelse, mellom Rebecca(som har deltatt i Sydney Airport, Border Security) og gutta i deklareringsdisken, til at jeg slapp å gi fra meg noe☺

Flyturen ned:
Jeg kjøpte billetten fra gotogate.no og det kostet meg rundt 8200 kr. Jeg dro fra Gardermoen, via Frankfurt, Singapore, Sydney, til Tasmania. Denne turen tok til sammen 35 timer. Man burde armere seg til tennene med tidsdrepere som laptop, PSP, mp3-spiller, bøker, sovepiller, eller lignende. Det vil komme til nytte. Da jeg omsider kom frem til Tasmania ble jeg møtt på flyplassen og kjørt direkte til skolen hvor jeg fikk registrert meg som student.

Bosted:
Som internasjonal student er det enklest å leie seg en hybel på Campus. Jeg bor på Investigator Hall. Hybelen er på ca 10-12 m^2, og med egen vask. Dusj og kjøkken deler man med andre. Det er ganske dyrt, men definitivt enklest. Mer om dette finner man på nettsidene til UTAS. Om man reiser hit som student på vinterstid(norsk sommertid) er det viktig å få tak en dyne før den første natta. Det er ikke så kaldt her, men det er dårlig isolert. Jeg måtte nøye meg med å grave meg ned i masse klær for å holde varmen. Om man søker i god tid er det bedre sjanse for at man får rom på det bostedet man ønsker. Man kan velge mellom Leprena, Kerslake Hall og Investigator hall om man vil bo på campus.

Internett:
Internett på hybelen er ikke gratis. For 315 AUD får man 6 måneders tilgang og en grense på 50 GB med nedlasting. Dette kan betales enten med kredittkort eller Paypal.

Folk generelt:
Mitt førsteinntrykk av folket er 10/10. Jeg bodde, som nevnt, de første tre dagene på et Hostel som heter Art House. Her ble jeg kjent med flere trivelige folk. De fleste var omreisende både fra Australia og andre steder i verden. De ansatte var fra nærområdet og tok meg med en tur ut på byen. Neste dag ringte internasjonalt ansvarlig på UTAS, Andrea Edwards, opp til Hostellet og tilba seg å ta meg med på en tur rundt Launceston. Det resulterte i en trivelig dag. Man treffer nye folk over alt hele tiden. Poenget er at jeg tror at det godt skal la seg gjøre for en utvekslende student, å ikke finne seg noen å sosialisere med til hverdags.

Det var litt av det lille jeg har opplevd i Tasmania frem til nå. Dette innlegget skrev jeg på et word-dokument for ca halvannen uke siden(før jeg fikk nett på rommet), og det har skjedd mye siden den tid. Jeg skal legge inn en oppdatering om ikke så veldig lenge.

- Torleif fra Tassie

2 kommentarer:

  1. Oioi, jeg er misunnelig på deg som kan bo i Australia :P Håper du har det kjempefint der nede, selv om du da går glipp av den lenge etterlengtede sommeren ;)

    Klem fra Ida (Kiwijenta) :P

    SvarSlett
  2. Hei Ida! Så kult at du stakk innom:) Ja, det var ganske hardt å dra fra den norske sommeren, men jeg skal gi deg et lite fb-poke rundt juletider:p

    SvarSlett